26 Νοε 2015

Υγιεινό κέρασμα για το σχολείο-DIY

        Σήμερα, ο Νικόλας κλείνει τα 6! Είναι τα πρώτα γενέθλια στο δημοτικό και ήθελα να φτιάξω κάτι πρωτό-τυπο! Πέρσι στο νηπιαγωγείο είχα κάνει αυτά εδώ τα ταρανδάκια και πρόπερσι στον παιδικό σταθμό αυτά εδώ τα κουταλάκια !
Θέλησα αυτή τη φορά μαζί με κάτι γλυκό (βλ. παρακάτω γλυκά τοστάκια με φατσούλες ζώων) να προσφέρω και κάτι υγιεινό! Μη φανταστείτε τίποτα τρομερό... μπανάνες σκέφτηκα, που είναι φρούτο που το τρώνε τα περισσότερα παιδάκια. Όταν όμως μιλάμε για αυτούς τους  μικρούς αλλά τόσο απαιτητικούς ουρανίσκους ένα είναι σίγουρο, τα πάντα εξαρτώνται από το πως θα τους το πλασάρεις.Τυχαία βρήκα αυτές τις εικόνες στο pinterest και κατευθείαν κατάλαβα ότι, o κόσμος να χαλούσε (που μεταξύ μας κοντά είναι) εγώ θα πήγαινα 21 μπανάνες στο σχολείο ντυμένες και βαμμένες minions!!



΄Όπως και έγινε. Χρειάστηκα αυτά τα στρόγγυλα άσπρα αυτοκόλλητα με την τρύπα στη μέση, καφέ, μαύρο και γκρι μαρκαδόρο, μπλε γκοφρέ χαρτί ψαλίδι και κόλλα.


Χρωμάτισα τα μάτια, τα κόλλησα στη μπανάνα, ζωγράφισα με μαύρο μαρκαδόρο μαλλιά (τρεις τρίχες για την ακρίβεια) και χαμόγελο.



 Έκοψα σαν τιρόλα το γκοφρέ χαρτί και κόλλησα το ένα πάνω στο άλλο. Στην τιρόλα πάνω ζωγράφισα γραβατούλες, παπιγιόν, καρδούλες, ήλιους, αστεράκια. Χρειάστηκαν μόλις τρία τέταρτα της ώρας για να φτιαχθούν.

21 μπανάνες Minions 



και 21 τοστάκια με γέμιση πραλίνα και διακοσμημένα με μπισκότα και καραμελίτσες είναι στο γραφείο της δασκάλας και περιμένουν να φαγωθούν!


Χρόνια Πολλά στις Στέλλες και τους Στυλιανούς,

 Χρόνια Πολλά σε όσους γεννήθηκαν σαν σήμερα,

Χρόνια Πολλά στα παιδιά και τους γονείς όλου του κόσμου!

1 σχόλιο:

  1. Να σου ζήσει ο γιόκας σου, να είναι πάντα γερός και τυχερός και να έχει καλή πρόοδο.
    Τα κεράσματα τέλεια.... Γεια στα χεράκια σου
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή