23 Ιουν 2012

Ένας πρίγκηπας...για τη Χριστίνα!!!

      Η Χριστίνα, φίλη και συνεργάτης, θα γίνει νονά την Κυριακή...θα βαφτίσει τον Νικόλα και έχει διαλέξει με πολλή αγάπη τα βαπτιστικά να έχουν θέμα τον μικρό πρίγκηπα.  Και επειδή όταν πρόκειται για γάμους και βαπτίσεις τα χεράκια μου πάντα με φαγουρίζουν για λίγη δράση....ήθελε δεν ήθελε το Χριστινιώ της κατσικώθηκα να της κάνω το καλαθάκι για τα μαρτυρικά και να στολίσω τα κεράκια για τη κολυμπήθρα....

   Τα μαρτυρικά σαν έθιμο δεν συναντώνται σε όλη την Ελλάδα...είναι μικρά και διακριτικά κοσμήματα, που προσφέρονται στους καλεσμένους. Εκείνοι τα καρφιτσώνουν στο εξωτερικό τους ρούχο και με αυτόν τον τρόπο επικυρώνουν και "μαρτυρούν" την παρουσία τους στη βάπτιση του νέου μέλους της Χριστιανικής οικογένειας. Απεικονίζουν συνήθως το Χριστό ή την Παναγία ή έχουν το σχήμα του Σταυρού. Παλιότερα τα έβαζαν μέσα στις μπομπονιέρες (ναι, ναι εκείνα τα ασημένια σταυρουδάκια που βρίσκαμε όταν ήμασταν παιδιά ανάμεσα στα κουφέτα και τα κάναμε συλλογή ήταν μαρτυρικά). Πλέον τα μαρτυρικά ακολουθούν και αυτά τις προσταγές της μόδας (αλλά ίσως όχι τόσο πολύ το χριστιανικό πνεύμα :))) συμβαδίζουν με το θέμα της βάπτισης και μπορούν να φτιαχτούν από πληθώρα υλικών, όπως ασήμι, αλπακάς, πηλό, ύφασμα, χάντρες κ.α.

   Τα συγκεκριμένα μαρτυρικά τα έφτιαξε η αδελφή της Χριστίνας, η Άννα (είναι οικογενειακή υπόθεση, όπως καταλαβαίνετε)...είναι βραχιολάκια από καουτσούκ για τις γυναίκες (και είμαι σίγουρη ότι θα φορεθούν πολύ και μετά τη βάπτιση) και μικρές παραμάνες για τους άντρες....εγώ έκανα μια πήλινη κορώνα....στα τοιχώματα της κόλλησα με ζεστή σιλικόνη σατέν ύφασμα και μου προέκυψε ένα αυτοσχέδιο καλαθάκι...λίγο γκλίτερ για το γκλάμουρ του πριγκηπικού θέματος και βέβαια το μονόγραμμα του νεοβάπτιστου σε πρώτο πλάνο...


 


    Μαζί με την μεγάλη κορώνα έκανα και τρεις μικρές για να στολίσω τα κεράκια της κολυμπήθρας...ένας μικρός πρίγκηπας όσο βαθυστόχαστες σκέψεις και αν κάνει οφείλει να έχει οικόσημο...και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο δικός μας έχει ένα κόκκινο λουλούδι....γιατί εκτός των άλλων είναι και ρομαντικός!!!!

Χριστίνα πάντα άξια...Να σας ζήσει ο μικρός Νικόλας!!!!


ΥΓ. Εδώ μπορείτε να δείτε τι έφτιαξα για τη βάπτιση που έγινε νονός ο Ανέστης περύσι το καλοκαίρι!

21 σχόλια:

  1. Με το καλό λοιπόν να βαφτιστεί ο μικρός και να τον χαίρεστε!!! Πόσο τυχερός που έχει γύρω του τόσες καλές νεράιδες για να ομορφαίνουν τη ζωή του!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταυρούλα, την παλεύεις με τόση ζέστη;;;; Κάνε υπομονή....ΑΞΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και ακόμα παραπάνω!!!! Φιλιά στα μάγουλα....και στην κοιλιά!!!!

      Διαγραφή
    2. Ευτυχώς το σπίτι μας είναι ψηλα και η ζέστη παλεύεται ακόμα, όσο για το αν αξίζει και εγώ αυτό λέω καλή μου, αλλά έχω τον ένα και τον άλλο και με έχουν ταράξει με το τρέξιμο που έχω να ρίξω, και το τι ταλαιπώρια είναι, μπουρ-μπουρ-μπουρ. Εκεί που είχαν φαγωθεί -άντε και ακόμα? προσπαθήστε να κάνετε ένα παιδί κτλ, τους έχω τώρα στο -Καλά, θα δεις και συ τη γλύκα, ε, ρε ξενύχτι που έχει να πέσει, και τέτοια.... Και δεν ξέρω αν φταίνε οι ορμόνες μου, αλλά όπου να'ναι θα μπουφλίσω κανένα!!! Τι τραβάω η γυναίκα καλοκαιριάτικα!!!!! Δε περιγράφω άλλο!! Φιλιά και σε σένα

      Διαγραφή
  2. Μπράβο βρε Άντρια! Πρίγκηπας με τα όλα του ο μικρός! Τέλειες οι κορωνίτσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχες δημιουργίες!!Τρελαίνομαι για μικρούς πρίγκιπες! Να σας ζήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο το καλαθάκι, τέλειες οι κορώνες με το οικόσημο. Να σας ζήσει! Πέρασε από το blog μου αν θέλεις σου έχω βραβειάκι!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να τον χαίρεστε τον πρίγκηπά σας,
    όμορφες κατασκευές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά πριγκιπική βάφτιση !!! Καλό όνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ πολύ όμορφα! Τι πιο ωραίο για έναν πρίγκιπα από γαλάζιες κορώνες! Καλοφώτιστος!
    Καλημέρα Νίκη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντα άξια νονά η Χριστίνα!!! να τον χαίρονται με τ`όνομα τον μικρό πρίγκιπά τους οι γονείς του!!!...κι`εσύ στη βάφτιση θα καμαρώνεις βλέποντας τις όμορφες δημιουργίες σου!... Πολύ όμορφα και τα της περσυνής βάπτισης!...ωραίος συνδυασμός χρωμάτων!!!... Να περνάτε όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΟΛΑ!!!!!ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑ!!!!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάρα πολύ όμορφα τα έργα σου και της νονάς.... Να σας ζήσει ο μικρός πρίγκηπας.....
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανδρονικούλα μου γλυκιά , βλέπω ότι όταν σε φαγουρίζουν τα χέρια σου κάνεις πολύ όμορφα πραγματάκια!!!Μπράβο!!Φαντάζομαι ότι θα έκανε αίσθηση η όμορφη κορώνα/καλαθάκι!!Να ζήσει ο μικρός πρίγκηπας!!Καλή εβδομάδα !Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παραμυθενια ολα!!!!!
    Πραγματικος πριγκηπας ο Νικολας!!! Να σας ζησει!!!!
    Φιλακια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σαν από παραμύθι βγαλμένα!! Είναι όλα όνειρα! Αξια η νονά! Πανάξια εσυ, που τα έκανες όλα πανέμορφα! Φιλιά και να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι ωραία!!!Τα κεράκια μου άρεσαν πολύ!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όμορφα που είναι όλα Νίκη. Να ζήσει ο μικρούλης και να είναι πάντα καλά!
    Έλα κι απο εμένα για παιχνίδι ερωτήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Νικούλα είναι όλα πανέμορφα...θα προσπαθήσω να αντιγράψω την κορώνα...βαφτίζει η κόρη μου...έναν πρίγκηπα...τον Αύγουστο...Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είναι πα΄νεμορφα όλα!!!
    Καλό μήνα!!!!
    Πέρνα από το σπιτάκι μου...εγινε η κληρωση του διαγωνισμου και είσαι η τυχερή για το δωράκι-έκπληξη!!!!!!!
    Περιμένω τα στοιχεία σου στο mail μου για να σου το στείλω σύντομα!!!!!!!
    Πολλα φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νικη μου να σας ζήσει και εσυ πάντα να εισαι καλά να λαμβανεις μέρος σε τετοια όμορφα και ευχαριστα γεγονοτα!

    Φιλακια και καλο Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή