23 Μαρ 2012

Πανεύκολα σκουλαρίκια από δαντέλα

      Καιρό τώρα χαζεύω τα σκουλαρίκια από δαντέλα που λανσάρουν τα διάφορα μπλογκς. Tην μόδα-αν δεν κάνω λάθος-την  έφεραν οι dolce e gabbana με την κολεξιόν τους για την άνοιξη -καλοκαίρι 2011.


     Είναι κάτι που γίνεται εύκολα, σε λίγο χρόνο και με πράγματα που όλοι έχουμε σπίτι μας....Και μην μου πείτε ότι δεν έχετε σεμέν από δαντέλα, κρυμμένα πάνω στο πατάρι, που έχουν χρόνια να δουν το φως του ήλιου...προίκα από μαμά πεθερά αλλά και τη θεία που είχατε να δείτε είκοσι χρόνια αλλά παρόλαυτα στο γάμο σας θυμήθηκε να σας πλέξει κάτι για να έχετε να στολίσετε την πλάσμα τηλεόραση)...Ρένα μου, είναι σαν να σε βλέπω...δυσανασχετείς με αυτά που διαβάζεις....Μη μου στεναχωριέσαι προς το παρόν οι δαντέλες της προίκας μου την γλίτωσαν....
    Και αυτό γιατί λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου πριν πετάξω στον  κάλαθο των αχρήστων ένα παλιό στ....δεσμο (!!!! και τα σώψυχα μας θα βγάλουμε στη φόρα) παρατήρησα ότι είχε κάτι ωραία λουλουδάκια από δαντέλα...που θα ήταν τόσο κρίμα να πεταχτούν χωρίς να ανακυκλωθούν...τα έκοψα προσεχτικά με το ψαλιδάκι και το υπόλοιπο κομμάτι προσγειώθηκε θεαματικά (και χωρίς δεύτερη σκέψη) στον κάδο και τώρα μάλλον μας χαιρετά από κάποιο Χυτα της περιοχής!!!!



     Για να κάνετε πανεύκολα, ανέξοδα και σε πολύ λίγο χρόνο αυτά τα σκουλαρίκια θα χρειαστείτε μοτίφ δαντέλας, διάφανη κόλλα ή σκληρυντικό νυχιών, και δυο παπαγαλάκια.
Κόβετε προσεχτικά το περίγραμμα από το μοτίφ, το βούτατε μέσα σε διάφανη κόλλα (θα τολμήσω να προτείνω ακόμα και την Ατλακολ) και αφού το κράτησετε για λίγες στιγμές ψηλά να στραγγίξει το απλώνετε σε λαδόκολλα (εγώ την δίπλωσα και τα ψιλοπάτησα για να είναι εντελώς φλατ). Αφήνετε να στεγνώσουν για να γίνουν πιο άκαμπτα. Εναλλακτικά μπορείτε να τα περάσετε διάφορες στρώσεις με σκληρυντικό νυχιών.
     Τρυπήστε τα, περάστε  τα παπαγαλάκια και έχετε ένα καινούργιο ζεύγαρι σκουλαρίκια για τα αυτιά σας...τόσο εύκολα, τόσο φτηνά, τόσο μοντέρνα και ταυτόχρονα τόσο vintage (γιατί δεν θυμάμαι αν το έχω αναφέρει αλλά το συγκεκριμένο στ....ο, τον είχα κάτι χρόνια...απλά ποτέ δεν με βόλεψε και για αυτό χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα).
      Δεν θυμάμαι επίσης αν σας το έχω πει αλλά τρελαίνομαι για εύκολες κατασκευές, που ταυτόχρονα ανακυκλώνουν πράγματα που έχουμε για πέταμα και μου αφήνουν και χρόνο να παίξω με τον Νικόλα!!!!
Αν σας αρεσαν δείτε και μερικές παραλλαγές τους

Μπορείτε να τα κάνετε μόνο με δαντέλα

μπορείτε να βάλετε και φιογκάκια

αν θέλετε τα σκουλαρίκια σας να κάνουν αίσθηση...απλά χρησιμοποιήστε μεγαλύτερο μοτίβο

 μπορείτε να κάνετε ένα δεύτερο ζευγάρι σε άλλο χρώμα

μπορείτε ακόμα  να ράψετε τη δαντέλα σε κρίκους

Μετά από όλα αυτά νομίζω ότι οι δαντέλες της μαμάς, πεθεράς και... της θείας
 θα πρέπει να αρχίσουν να φοβούνται...
Μην ξεχνάτε ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
Μέχρι την επόμενη εύκολη κατασκεύη
Φιλιαααααααααααααααά!!!

16 σχόλια:

  1. Τελεια είναι !!!Τι και αν είναι απο στηθ...σμο δεν τους φαίνεται καθόλου!Εχω κάνει και εγώ από περίσσευμα της δαντέλας του νυφικού μου!Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντριαν είναι υπέροχα!!!! μπράβο! αν σου πώ ότι πρώτη φορά βλέπω αυτήν την τάση της μόδας......τοσο άσχετη πλέον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΟΥΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΜΟΥΡΜΟΥΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΕΤΣΕΤΑΚΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΒΛΕΠΩ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΣΤΗΜΕΝΗ!!!!!
    ΑΝΤΕ , ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΩ!!!!
    ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΠΛΕΚΤΑ, ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ!!!!!!!!
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΤ....ΣΜΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΡ.ΚΙ;
    ΑΑΑΑ!!!!!!!! ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΙΔΕΕΣ!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τέλεια είναι!!! κ πανεύκολο να τα φτιάξουμε!!
    Ρένα...νομίζω ότι κ απο βρ.κι μια χαρά θα είναι, δαντέλα να είναι!!!!! χαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βουρ στις δαντελες λοιπον!Απο οπου κι αν ειναι...Μη ξαναδω δαντελα πεταμενη ειπα.....Εμπρος στο δρομο με τις δαντελες...Παντως για να σοβαρευτω μου αρεσαν,δεν ηξερα πως ειναι μοδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αααα τελεια αλλα αν το κανω θ ανεβει η πιεση στην μανουλα μου χαχαχαχαχα παντως ολο κ κατι θα ξετρυπωσω για να το δοκιμασω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδί μου εσένα είναι να μην σου καρφωθεί κάτι στο μυαλό! Αν σου καρφωθεί το κάνεις τέλειο! Φανταστικά έγιναν και πολύ μοδάτα, μιας και η δαντέλα είναι στα φόρτε της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταπληκτική ιδέα!!! Θα το κάνω και εγώ αλλά πλέκοντας τα μοτιφάκια!!!
    Τρέχω τώρα να πω της Ρένας τι να κάνει τα πετσετάκια της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τρελαίνομαι για δαντέλα, αλλά και για σκουλαρίκια... οπότε η ιδέα σου καταπληκτική! Ευχαριστώ πολύ!!! Μόλις βρω παπαγαλάκια θα τα φτιάξω και εγώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα σκουλαρίκια είναι αδυναμία μου κι αυτά τα δαντελένια σου είναι τέλεια!!! θα κάνω κι εγώ...εσύ για χόρτα, εγώ για δαντέλες...χε χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ποπο τέλεια !!!!!!!!!!!!!!!!1και πως μου αρέσει η δαντέλα!!ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή