7 Ιαν 2012

Πως αποθηκεύω τα χριστουγεννιάτικα στολίδια

         Σήμερα, που είχα όλο το σπίτι δικό μου...για να κάνω δουλειές...αποφάσισα ότι είναι μια καλή αφορμή για να μαζέψω τα χριστουγεννιάτικα στολίδια! Από τις αρχές Δεκεμβρίου οι πολύχρωμες μπάλες, τα φωτάκια  και οι κάθε λόγης Άγιο Βασίληδες στολισμένα εδώ και εκεί  μας έφτιαχναν τη διάθεση αλλά τις ηλιόλουστες μέρες οι σκανδαλιάρες αχτίδες τρύπωναν στο σπίτι και φανέρωναν τη σκόνη που μάζευαν μέρα με τη μέρα σε όλο της το μεγαλείο.... Αποφάσισα ότι το καταλληλότερο τριήμερο για τέτοια δουλειά είναι αυτό....
        Αρχικά καθάρισα όσες μπάλες και στολίδια μπορούσαν να καθαριστούν με νωτισμένο βετέξ .
        Σας συμβουλευω να διατηρείτε τις αρχικές συσκευασίες των στολιδιών...επειδή όμως χαλάνε σχετικά γρήγορα επιστρατεύστε κουτιά από άλλες συσκευασίες...όπως εγώ...χρησιμοποίησα κουτιά από ηλεκτρική σκούπα, μίξερ, παπούτσια, σοκολατάκια,  από τον μπακάλη (!!!!) ακόμα και το κουτί από την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή .
      Φροντίσα να βάλω τα στολίδια μου κατά χρώματα (κόκκινο, άσπρο, χρυσό, πράσινο, ξύλινα) και κατά είδος (υφασμάτινα, ξύλινα, πλαστικά, γυάλινα)...

οι μπάλες μου είναι πλαστικές και για αυτό δεν χρειάστηκε να τις τυλίξω

     Έγραψα έξω από το κάθε κουτί τι περιέχει...έτσι π.χ. φέτος δεν έκανα τον κόπο να κατεβάσω την κούτα  με τα χρυσά στολίδια γιατί δεν ταίριαζε με το ύφος της διακόσμησης που είχα επιλέξει.

     Επιπλέον την επόμενη χρονιά όχι μόνο θα ξέρετε τι ακριβώς θέλετε να ανοίξετε αλλά και όταν θα πακετάρετε ξανα θα σας είναι πιο εύκολο να ξέρετε που πάει το κάθε τι.


     Τα γυάλινα ή γύψινα εύθραυστα στολίδια τυλίξτε τα με χαρτί για κουζίνα, χαρτί από τις συσκευασίες δώρων του Άγιου Βασίλη ή  με χαρτί με φυσαλίδες.... Δεν συνιστώ εφημερίδα γιατί το μελάνι θα αφήσει ίχνη.

   Με αυτόν τον τρόπο προστατεύετε τα στολίδια σας για τα οποία έχετε επενδύσει όχι μόνο χρήμα αλλά και αναμνήσεις...είναι κρίμα να τα δείτε στα σκουπίδια.
Μυστικό : τα μικρά λεπτεπίλεπτα αντικείμενα αποθηκεύστε τα σε αυγοθήκες. Κουτιά με χωρίσματα έχουν επίσης οι συσκευασίες για ποτήρια ή κρασιά


     Τα στεφάνια σας για να μην χάσουν το σχήμα τους αλλά ούτε και τον όγκο τους αποθηκεύστε τα σε χάρτινα κουτιά...στην προκειμένη τα τοποθέτησα στο κουτί της οθόνης του υπολογιστή...και τους ήρθε κουτί...


Δυο στεφάνια που περίσσεψαν τα έβαλα σε μια μεγάλη πλαστική σακκούλα (από παιχνιδοκατάστημα)  και την τύλιξα με ταινία ...θα μπουν πάνω από όλα τα κουτιά για να μην πατηθούν.

    Συνέχεια είχαν τα λαμπάκια. Τα τύλιξα  με αυτόν τον τρόπο...έτσι του χρόνου δεν θα φάω τη μισή μέρα να βρω ποια είναι η αρχή ούτε θα παριστάνω τον Μέγα Αλέξανδρο μπροστά στο  γόρδιο δεσμό!!!!


     Εναλλακτικά μπορείτε να τα τυλίξετε γύρω από ένα κουτί καφέ ή γύρω από μια παλιά συσκευασία για καλώδια

     
    Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να τυλίξετε τις γιρλάντες σας αλλά και κάθε λογής κορδέλα που έχετε στο σπίτι...

Συμβουλή: μην κλείνετε τα κουτιά σας προτού γεμίσουν τελείως..ακόμα και έτσι όμως πάλι μην τα κλείσετε μέχρι να τελειώσετε το καθάρισμα...είμαι σίγουρη ότι ένα αγιοβασιλάκη ή μια μπάλα έχουν κρυφτεί σε σημείο που δεν πιάνει το μάτι σας και όταν θα τα έχετε σηκώσει όλα στην αποθήκη/πατάρι....θα ξεπροβάλει να σας κάνει "τζα"...Όταν ίστε σίγουρες ότι όλα είναι στη θέση τους  κλείστε τα κουτιά με σιλοτέιπ δεν θέλετε να σας έρθει κανένα κουτί με μπάλες στο κεφάλι την ώρα που τα ανεβάζετε στη θέση τους :))))))
    Τέλoς ήρθε η σειρά του χριστουγεννιάτκου δέντρου. Στο εξωτερικό παρατήρησα ότι πουλάνε αυτές τις ωραιότατες τσάντες αποθήκευσης χριστουγεννιάτικου δέντρου...Έχει δει καμιά σας να κυκλοφορεί κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα;;; Είναι η δεύτερη επένδυση  που θα κάνω του χρόνου...για να γλιτώσω σκόνη και έντομα αλλά και να εξοικονομήσω χώρο


Το δέντρο μπορείτε να το  το βάλετε σε επίσης μεγάλα πλαστικά κουτιά...που θα βρείτε σε οικονομικές τιμές σε πολλά πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού...τοποθετήστε τα κομμάτια του διαγώνια...με αυτό τον τρόπο θα κερδίσετε πιο πολύ χώρο

Ύστερα από όλη αυτή τη διαδικασία σας μένει να καθαρίσετε όλα τα φύλλα που έπεσαν από το δέντρο, το γκλίτερ από τα στολίδια ...και να ευχηθείτε σιωπηλά από μέσα σας...
"και του χρόνου με υγεία...."

      Ένα άστρο με λαμπάκια φέτος δεν θα μπει στο κουτί του....στον Νικόλα άρεσε πολύ ο τρόπος που φωτίζει τα όνειρα του και θα το κρατήσουμε για λίγο (μπορεί και για πάντα)... μπορείτε και εσείς να διακοσμήσετε το χώρο σας με φωτάκια (αν και έτσι όπως θα αυξηθεί η ΔΕΗ μας βλέπω τη νύχτα να πηγαίνουμε υπνοβατώντας στο μπάνιο)...όπως μας συμβουλεύει η ειδική σε θέματα διακόσμησης Ηρώ.
Φιλιά πολλά

21 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά και ευτυχισμένη! Μπράβο σου για τη νοικοκυροσύνη σου! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ;
    ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΩΡΑ!!!!!!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!
    ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ!!!!!!!!
    ΑΝΤΑ ΠΙΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα μάζεψες κιόλας,μπράβο,δεν έρχεσαι και από εδώ να βάλεις ένα χεράκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντρια είσαι το φωτεινό μου παράδειγμα!!!! Μπράβο, άντε να δούμε τη δική μου προκοπή από βδομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια οργάνωση!!!Μπράβο κοριτσάκι μου!Κι εγώ ξεστόλισα σήμερα τα πάντα και άδειασε το σπίτι....
    Αχ... και του χρόνου, να'μαστε καλά!!!
    Καλή χρονιά σου ευχήθηκα?Σου εύχομαι τώρα και ότι επιθυμείς για να τη νέα χρονιά να εκπληρωθεί!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόλις μας έδωσες τις πιο χρήσιμες συμβουλές των ημερών! Πραγματικά το συμάζεμα και η αποθήκευση των χριστουγεννιάτικων ώρες ώρες φαντάζουν βουνό! Τέλεια η ιδέα και για τις αυγοθήκες! Και του χρόνου, λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΙΚΡΗ,ΓΛΥΚΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΑ!!!!ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΕΚΤΙΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ!!!ΚΑΙ ΟΌΓΗ (!!!!) ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΙΑ !!!ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλή Χρονιά!!!
    Πολλά από αυτά που γράφεις τα ακολουθώ και εγώ!
    Πήρα όμως και κάποιες ιδέες!
    Αυτή η δουλειά δε μου αρέσει καθόλου! Όχι γιατί τη βαριέμαι αλλά γιατί ύστερα από τόσες μέρες στολισμένο, το σπίτι δείχνει φτωχό και γυμνό, ακόμα και λυπημένο μπορώ να σου πω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. απιστευτη οργανωση!! κ εγω ξεχωριζω χρωματα στις μπαλες κ με τα λαμπακια κανω το ιδιο αλλα εσυ γλυκια μου εισαι φοβερα οργανωτικη..μπραβο σου ..
    κ εγω σημερα ξεστολισα κ δεν μου αρεσει καθολου το σπιτι μετα απο αυτο..ειναι πολυ αδειο..ουφφφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η προσωποποίηση της ...τακτοποίησης.Έγκαιρη ανάρτηση, με χρήσιμες συμβουλές και υποδείξεις, τώρα που όλες έχουμε αρχίσει,την άχαρη ασχολία του μαζέματος των Χριστουγεννιάτικων στολιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πω πω... πώς φαίνονται οι νοικοκυρές, οι χρυσοχέρες.... Πώς τη βαριέμαι αυτή τη δουλειά δε λέγεται!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλημερα..τι οργανωση ..μα ποιο πολυ μου αρεσαι το χαρτονι για τα λαμπακια..πολυ εξυπνο..καλη συνεχεια οπως λεει κι Ρενα..φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ντρεπομαι που εγώ τα ρίχνω όλα σε μια κούτα ανάκατα καθε φορά που βλέπω τόση οργάνωση.Το μόνο που ξεχωρίζα ως τώρα είναι αυτά που πάνε στο δεντρο από αυτά που πάνε στο υπολοιπο σπίτι, αλλά φέτος υπόσχομαι να προσπαθήσω να είμαι πιο τακτική!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα!! Αρκετά από αυτά που γράφεις τα κάνω και εγώ!! Είναι βαρετή δουλειά αλλά πέφτει πάντα πάνω μου !! Χαχαχα σιγά μη βοηθούσαν τα παιδιά!! ΄Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα! σου έχω μια εκπληξούλα.. πέρνα μια βόλτα από το blog!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νοικοκυρούλα μου, και του χρόνου σου εύχομαι με υγεία και πολύ διάθεση!!!
    Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πωπωωωω οργάνωση!! Μ' έχεις εντυπωσιάσει!! Καλή χρονιά σου εύχομαι Νίκη μου και να σου έρθουν όλα όπως τα ονειρεύεσαι... Πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ομολογώ πως είσαι πολύ οργανωτική! Μπράβο σου!!! Κ εμείς σήμερα ξεστολίσαμε και θα συμφωνήσω πως τα τα κουτιά από υπολογιστή και άλλες οικιακές συσκευές βολεύουν αφάνταστα!
    Και του χρόνου λοιπόν με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δυστυχώς είναι η πιο άσχημη δουλειά του χρόνου..(ε, και οι ντουλάπες!)..θα τα κάνω κι εγώ αύριο και θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου, για να δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Με τέτοια οργανωτική και καλλιτεχνική γυναίκα...ναι! γιατί όχι....γίνομαι και συμπεθέρα...χα χα χα
    (οχι καλέ γιατι να ρωτήσουμε τα παιδιά....?)
    ...και είδες και τι έχουμε για προίκα ε?
    μπόλικα σπιτάκια...ολόκληρο χωριό....
    μέσα στην γλύκα θα τον έχουμε τον γιό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή