30 Απρ 2016

Φαναράκι για την Ανάσταση

        Χτες για την περιφορά του Επιταφίου συναρμολόγησα στα γρήγορα  ένα φαναράκι για τον Νικόλα προς αποφυγήν ατυχημάτων....Θυμήθηκα πέρσι που επέμενε να κρατήσει το κερί σε όλη την περιφορά και έτρεμα στην σκέψη ότι μπορεί κατά λάθος να καεί ή να κάψει κάποιον. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές ιδέες για φαναράκια από ανακυκλώσιμα υλικά και όλο και σε κάποιο γειτονικό σπιτάκι θα έχει πάρει το μάτι σας παρόμοιου είδους κατασκευές.

         Πήρα ένα γυάλινο βάζακι από στιγμιαίο καφέ, και αφού έστριψα γύρω από το στόμιο του  σύρμα σχημάτισα το χερούλι. Με ζεστή σιλικόνη κόλλησα ένα κεράκι ρεσώ στον πάτο του. Λόγω του πένθιμου της μέρας δεν θέλησα να κάνω πολλά για ομορφιά, αρκέστηκαν να κολλήσω γύρω  από το σώμα του βάζου δυο παράλληλες σειρές από ριγέ σελοτείπ, το ίδιο που είχα χρησιμοποιήσει και για τη συσκευασία της λαμπάδας. Το φαναράκι αποδείχθηκε "χρησιμότατο" και "πρακτικότατο". Περπατήσαμε όλο τον Επιτάφιο χωρίς να φοβάμαι ότι θα φωνάξουμε την Πυροσβεστική και νομίζω ότι θα το καθιερώσουμε και για τα επόμενα χρόνια. 
         Σήμερα, (και προτού προλάβω να το βγάλω μια φωτογραφία) σκέφτηκα να το κάνω πιο χαρούμενο....το επιβάλλει εξάλλου και η περίσταση. Έβγαλα το ριγέ σελοτείπ και με ένα μαχαίρι ξεκόλλησα το παλιό ρεσω και κόλλησα ένα καινούργιο. 


       Διακόσμησα το σώμα από το βαζάκι με  χαρτόνι που είχα χρησιμοποιήσει για να κάνω φαναράκια και τύλιξα το συρμάτινο χερούλι του με ύφασμα που είχε περισσέψει από τις λαμπάδες. Κόλλησα γύρω από το στόμιο του κόκκινη κορδέλα που γράψει HAPPY EASTER και μια σειρά από πομ πομ. Τελευταία πινελιά ήταν  μια κόκκινη φούντα στην άκρη από το χερούλι και το φαναράκι για την Ανάσταση σε λιγότερο από δέκα λεπτά ήταν έτοιμο.

Πιο πολλή ώρα μου πήρε να γράψω την ανάρτηση και να βγάλω φωτογραφίες από την ίδια την κατασκευή! Και μην το πολυσκεφτείτε! Μέχρι την Ανάσταση μπορείτε να κάνετε πολλά φαναράκια!

Καλή Ανάσταση και καλά τσουγκρίσματα!!!!!!!!!!!!!!!!!


5 σχόλια:

 1. Γλυκιά μου Νικούλα, πολύ καλά έκανες κι εφτιαξες φαναράκι για τον Νικόλα σου.
  Μη σου πω το χρειάζομαι κι εγώ με τόσο κόσμο που έχει το βράδυ της Ανάστασης.
  Και οι λαμπάδες σου ειναι τελειες, το μόνο πράγμα που δεν έφτιαξα ποτέ, αγοράζω σκετες ασπρες την τελευταία στιγμή.
  Καλή Ανάσταση, Φιλάκια σε όλους σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπέροχη η ιδέα σου κοριτσάκι! Χριστός Ανέστη φίλη μου και Καλό μήνα να έχουμε όλοι μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χρόνια Πολλά με υγεία,χαρά και ευτυχία!!!
  Καλό μήνα να έχουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χρόνια Πολλά με υγεία,χαρά και ευτυχία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Χαρά που θα κάνει η δασκάλα σας.Θυμάμαι το καιρό που δίδασκα στο τέλος της χρονιάς μου έδινα επί 6 χρόνια το βραβείο του..Ρόδου σαν η πιο αγαπημένη τους καθηγήτρια. Εμ ! βέβαια..δεν δίδασκα μάθημα παρά ζωγραφική και Ιστορία Τέχνης!

  หนังใหม่

  ΑπάντησηΔιαγραφή