9 Δεκ 2015

Διακόσμηση για πάρτι χελωνονιντζάκια

Το ενδιαφέρον των περισσοτέρων είναι στραμμένο στα Χριστούγεννα!  Εμείς είναι η αλήθεια μόλις χτες βγάλαμε το δέντρο και τα στολίδια από τα κουτιά τους. Και μπορεί σήμερα να στολίσουμε το σπίτι μας δε θα μπορούσα όμως να μην γράψω για τα centerpieces (πως να τα πω άραγε στα ελληνικά;;;; Κεντρικά διακοσμητικά στοιχεία ίσως.....μπα, είναι μακρινάρι, καθιερώνεται ως centerpieces) που έκανα για το πάρτι του Νικόλα.
 Φέτος τα κάναμε σε μαγαζί  γιατί το σπίτι φάνταζε πολύ μικρό να χωρέσει την τρέλα, τον ενθουσιασμό, την υπερ-ένταση μιας ολόκληρης πρώτης τάξης δημοτικού! Παρόλο που ο  χώρος που επιλέξαμε είναι εξαιρετικά καλόγουστος και φροντισμένος  θέλησα να δώσω μια προσωπική πινελιά στη διακόσμηση του κεντρικού μπουφέ. Το θέμα του πάρτι ήταν  τα χελωνονιντζάκια .Έχω αναφερθεί πολλάκις σε αυτά τα τα πράσινα ανθρωπόμορφα χελωνάκια  που φοράνε μάσκες στα χρώματα του μπλε, πορτοκαλί, μωβ και κόκκινου (χα, ποιον νομίζουν ότι θα παραπλανήσουν με μία μάσκα; ).

Τα κουβαδάκια μετά το πάρτι με ότι μπόρεσα να σώσω!
Αγόρασα κουβαδάκια από το γνωστό παιχνιδομάγαζο προς 1,50 € το ένα στα παραπάνω χρώματα. Έκοψα κομμάτια από φελιζόλ ( ευτυχώς είχα κρατήσει μερικά από τη συσκευασία μιας τηλεόρασης) και τα έβαλα μέσα στα κουβαδάκια. Από πάνω τους "πασπάλισα" χαρτί χόρτο που έφτιαξα μόνη μου από πολύχρωμα ριζόχαρταπου είχα από συσκευασίες από πουκάμισα, παπούτσια, δώρα. Στις παρακάτω εικόνες μπορείτε να δείτε τον τρόπο για  να φτιάξετε δικό σας χαρτί χόρτο.


Κατέβασα από το ίντερνετ τις φάτσες από τα χελωνονιντζάκια (μπορείτε να τις βρείτε στο pinterest) και τις εκτύπωσα προς 0,30 € τη σελίδα. Τις έκοψα και τις κόλλησα σε πράσινο χαρτόνι για να είναι πιο σταθερές. Διαφορετικά μπορείτε να ζητήσετε από το φωτοτυπάδικο να σας τις εκτυπώσει σε πιο χοντρό χαρτί. Από πίσω κόλλησα με ζεστή σιλικόνη ένα καλαμάκι για σουβλάκια ( τη μύτη την άφησα ελεύθερη για να μπορεί να καρφωθεί στο φελιζόλ).



 Από γκλίτερ αφρώδες υλικό (ίδιο με αυτό των προσκλήσεων) έκοψα τον αριθμό έξι (όσα δηλαδή έκλεινε ο Νικόλας). Κάτι παρόμοιο είχα κάνει και στα στα περσινά γενέθλια του Νικόλα.


 Σε πράσινα μπαλόνια κόλλησα μάσκες και στόματα από τα χελωνονιντζάκια (βλ. πιο πάνω πίνακα στο pinterest).


Αφού τα ετοίμασα όλα, χόρτο, μπαλόνια, αριθμούς χελωνονιντζάκια  ξεκίνησα να τα συναρμολογώ. Τέσσερα κουβαδάκια γεμάτα μπαλόνια, γκλίτερ χελωνονιντζάκια και πολύχρωμα χαρτιά δώσανε την απαραίτητη γιορτινή νότα στο πάρτι μας.



Το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμουν την ώρα που τα έστηνα ήταν να βγάλω φωτογραφίες. Αυτές οι δυο είναι οι πρώτες και τελευταίες που πρόλαβα να βγάλω και ενώ ακόμα ο μπουφές δεν ήταν ολοκληρωμένος. Όταν επιτέλους χαλάρωσα και το σκέφτηκα ο μπουφές θύμιζε πεδίο μάχης....Τα παιδάκια πηδούσαν στο μπουφέ (όχι για να φάνε) αλλά για πάρουνε μπαλόνι και χελωνονιτζάκια.


6 σχόλια:

  1. Καλημέρα γλυκό κορίτσι και θαυμάσια η ιδέα σου για τα ..αγόρια μου πλέον τα...3!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αχτίδα! Να τα χαιρόμαστε και οι δυο τα αγόρια μας και να είναι καλότυχα!

      Διαγραφή
  2. Καλά, στις εμπνεύσεις είσαι πρώτη. Φαντάζομαι θα ενθουσιάστηκε το λιλιπούτειο κοινό!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Φιλία! Η φαντασία μου είναι ανεξάντλητη (και πολλές φορές αχαλίνωτη)! Άλλες φορές μου βγαίνουν αυτά που σκέφτομαι και άλλες όχι! Έτσι δεν γίνεται άλλωστε σε όλες μας;;;; Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Φαντάζομαι τη χαρά των παιδιών, με όλα αυτά που έφτιαξες.
    Να χαιρεστε το παλλικαρι σας.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη και κάθε χαρά αλλά προπάντον ελπίδα, χαμόγελα και όνειρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή