7 Ιουν 2015

Κεράσματα για τη σχολική γιορτή

          Η πρώτη μας επίσημη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Μια μόλις εβδομάδα έμεινε μέχρι ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του και από Σεπτέμβρη στο δημοτικό !!! Το νηπιαγωγείο του Νικόλα αύριο το απόγευμα διοργανώνει την καθιερωμένη καλοκαιρινή γιορτή και ζητήθηκε από τους γονείς να φέρουν ότι θέλουν για ένα μικρό μπουφέ που θα ακολουθήσει στο τέλος της εκδήλωσης. Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνω εκείνα τα "ψεύτικα" παγωτά, τα οποία τρελαινόμουν να τρώω μικρή και που μεγαλώνοντας ανακάλυψα ότι ήταν μπεζέδες σε χωνάκι!!!!

         Για τους μπεζέδες ακολούθησα τη συνταγή, που θα βρείτε εδώ. Ένα από τα μυστικά τους είναι το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά (περίπου 80-100 βαθμούς ανάλογα το φούρνο) για περίπου 4 ώρες. Για "οικονομίες κλίμακας" μπορείτε να βάλετε τρία ταψιά να ψήνονται μαζί. Τους χρωμάτισα με χρώματα σε πάστα και χρησιμοποίησα κορνέ για να φτιάξω το σχήμα τους. Από πάνω άπλωσα χρωματιστές μπιλίτσες. Μια δόση έβγαλε περίπου 16-18 κομμάτια (ανάλογα το μέγεθος). Αφού έσβησα το φούρνο τους άφησα να στεγνώσουν.
Tip: Σε περίπτωση που δεν έχετε την υπομονή/διάθεση να κάνετε εσείς τους μπεζέδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από κάποιο ζαχαροπλαστείο και μετά να κάνετε το επόμενο στάδιο. 

Στη συνέχεια συγκέντρωσα τα υλικά μου: Χωνάκια για παγωτό, διάφανα σακουλάκια, κορδέλες για να τα δέσω και γλάσο (το οποίο δεν απεικονίζεται)

Για το γλάσο ανακάτεψα 1 κούπα  άχνη ζάχαρη με 5 κουταλιές της σούπας νερό. Με ένα μαχαιράκι το άπλωνα στα πάνω τοιχώματα του μπισκότου και στη συνέχεια κολλούσα το μπεζέ! Σε λιγότερο από δέκα λεπτά είχε στεγνώσει και δεν "ξεκουνιόταν" από τη θέση του με τίποτα. 


Tip: Αν πάλι βρίσκετε την παραπάνω διαδικασία μπελαλίδικη μπορείτε να ψήσετε τους μπεζέδες πάνω στα χωνάκια όπως εδώ
 


Τα "ψεύτικα παγωτά" ή αλλιώς "τα παγωτά για όσους πονάει ο λαιμός τους" (σύμφωνα με τον Νικόλα) συσκευάστηκαν σε διάφανα σακουλάκια, και είναι έτοιμα για την αυριανή γιορτή.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες ιδέες για το τέλος της σχολικής γιορτής δείτε εδώ και εδώ.

Εγώ προς το παρόν πάω να γεμίσω τη τσάντα μου με  χαρτομάντιλα 
γιατί κάτι μου λέει ότι θα τα χρειαστώ αύριο!

4 σχόλια:

  1. Θαυμάσια ιδέα. Μου θύμισες το γλυκό με το οποίο ξεγελούσαμε τα παιδιά μας μικρά..ήταν το..ψεύτικο παγωτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα!!!εχω την εξης ερωτηση..τα χρωματιστα ζαχαρωτα τα πασπαλιζουμε πριν η μετα το ψησιμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πασπαλίζουμε πριν τα βάλουμε στο φούρνο. Ούτως ή άλλως ψήνονται σε χαμηλή θερμοκρασία και τα χρώματα δεν αλλοιώνονται! Καλή επιτυχία!!!!!

      Διαγραφή