9 Δεκ 2014

Κέρασμα στο νηπιαγωγείο: κεκάκια ταρανδάκια-DIY

Για την ονομαστική γιορτή του Νικόλα αποφάσισα να φτιάξω κεκάκια ταρανδάκια για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα των γιορτών! Για περίπου 22-24 στρόγγυλα κεκάκια μετρίου μεγέθους χρειάστηκα:
*Ένα κεικ, το οποίο έφτιαξα με την παραδοσιακή συνταγή (αυτή δηλαδή που είναι γραμμένη στο πίσω μέρος της φαρίνας). Η μόνη πρωτοτυπία ήταν ότι  πρόσθεσα στο μείγμα μια κουβερτούρα γάλακτος κομμένη σε κομματάκια.
*1 κουβερτούρα για τα κέρατα
*3 κουβερτούρες για την επικάλυψη
* κόκκινα κουφετάκια
* 22-24 στρόγγυλα μπισκότα

        Μοίρασα το μείγμα από το κεικ στις θήκες και το έβαλα να ψήνεται. 

Έστρωσα το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και αφού έλιωσα την μια κουβερτούρα σε μπεν μαρί με το ψιλό εξάρτημα του κορνέ έκανα τα κέρατα (τρεις κύκλοι ενωμένοι). Το έβαλα στο ψυγείο για να παγώσουν τα κέρατα πιο γρήγορα.

Τα μάτια εναλλακτικά  μπορούν να γίνουν με άσπρη κουβερτούρα ή με ζαχαρόπαστα
 

 Άφησα τα κεκάκια να κρυώσουν καλά.

Έλιωσα σε μπεν μαρί τις υπόλοιπες κουβερτούρες.

Και από αυτό το σημείο και μετά ήταν το διασκεδαστικό μέρος! Άλειφα το πάνω μέρος από τα κεκάκια με λιωμένη σοκολάτα και μετά κολλούσα το στρόγγυλο μπισκότο, τα καραμελάκια-μάτια και τα κέρατα. (λίγο προσοχή στα κέρατα γιατί λιώνουν εύκολα). Με τη μύτη από ένα σουβλάκι έβαζα λίγη σοκολάτα στη μια πλευρά από τα κόκκινα κουφετάκια  και τα κολλούσα στα μπισκότα. Με το ίδιο ξυλάκι έκανα και τις κόρες από τα μάτια. Και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής αυτό το σκέλος προθυμοποιήθηκε να το κάνει (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) ο Ανέστης.....μάλλον για να εξιλεωθεί επειδή αυτός και ο "γιος του" έφαγαν τα μισά καραμελάκια και μπισκότα!!! Ευτυχώς που είχα προνοήσει να πάρω μεγάλες συσκευασίες.




Σε γενικές γραμμές τα ταρανδάκια μου για πρώτη φορά βγήκαν καλά! Αν επιχειρήσετε και εσείς να τα φτιάξετε θα σας πρότεινα να επιλέξετε  μπισκότο-μούρη σε μεγαλύτερο μέγεθος από το δικό μου και πιο άσπρο! Θα δείξει καλύτερα.


Μέχρι την άλλη ανάρτηση σας φιλώ

2 σχόλια: