23 Ιουν 2013

Σκουλαρίκια από κουμπιά-DIY

   Ένα τηλεφώνημα για βόμβα ήταν η αφορμή αυτής της ανάρτησης! Άγνωστος τηλεφώνησε στα δικαστήρια και είπε ότι έχει βάλει εκρηκτικό μηχανισμό στο κτίριο...Η εκκένωση του κτιρίου ήταν άμεση (αναλογιζόμενοι όλοι τη βόμβα στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης) και μέχρι να εξερευνήσει ο σκύλος της αστυνομίας δικηγόροι, διάδικοι και υπάλληλοι σκορπίσαμε στις γύρω καφετέριες....όλοι εκτός από εμένα και τη Μαρίνα...μου είχε πει για ένα μαγαζί που άνοιξε με νήματα κορδέλες και κουμπιά και βρήκα την κατάλληλη ευκαιρία να το ανακαλύψω....Με το που μπήκα το μάτι μου έπεσε σε ντυμένα κουμπάκια.....και σκέφτηκα πόσο εύκολα θα γινόταν σκουλαρίκια και πόσο όμορφα θα ήταν....


   Με τρεις συσκευασίες στο χέρι έφυγα εκείνη την ημέρα...και από τότε δε σταμάτησα να πηγαίνω...Τα κουμπο-σκουλαρίκια έχουν μεγάλη πέραση (κυρίως σε νεαρά κορίτσια)....Δεν έχουν ιδιαίτερο κόπο για να γίνουν....Θα χρειαστείτε μια πένσα, μια λίμα, εποξική κόλλα και τα μεταλλικά στοιχεία πάνω στα οποία θα κολληθούν τα κουμπιά (μαζί με τα κουμπώματα τους).


Η διαδικασία είναι εύκολη και γρήγορη. Έκοψα με την πένσα το πίσω μέρος από το κουμπί (αυτό που προεξείχε) και μετά το λίμαρα. Κόλλησα το κούμπωμα με εποξιή κόλλα και περίμενα να στεγνώσει.



    Αν έχετε ύφασμα που σας αρέσει το μοτίβο του μπορείτε να πάτε στο κατάστημα με είδη ραπτικής και να ζητήσετε να σας ντύσουν με αυτό κουμπιά σε διάφορα μεγέθη....
   Πιο  πολλές ιδέες για κουμπο-σκουλαρίκια θα βρείτε στον πίνακα μου στο pinterest
  Μέχρι την επόμενη φορά καλές δημιουργίες! 
Και μη ξεχνάτε το Give Away που διοργανωνουν οι "Μικρές κυρίες" ! 
Λήγει στις 30 Ιουνίου!

10 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΙΚΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!
    ΜΗΠΩΣ ΕΒΑΛΕΣ ΕΣΥ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΣΟΥ;
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕΣ!!!!
    ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι εκεί δεν με έκοψε!!! Την επόμενη φορά που θα θέλω να βγω στην αγορά όμως αυτό θα κάνω!!! χιχι!!!! Πολλά φιλιά καλή μου Ρένα!!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφα και πρωτότυπα τα κουμποσκουλαρίκια! Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και σε σένα! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραία ιδέα τα σκουλαρίκια από κουμπιά!!! Και με την πληθώρα σχεδίων και χρωμάτων που υπάρχουν σε κουμπιά ,φτιάχνεις καταπληκτικά σκουλαρίκια!!! Μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αααααα...... κοίτα τι όμορφα που είναι!!!!! Ναι, ναι κάνε και δαχτυλίδια!!!!
    ΤΕΛΕΙΑ ΙΔΕΑ!!!!!!!
    Να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλέ εγώ τηλεφώνησα..ήξερα πόσο θα ήθελες να είσαι κάπου αλλού.....τέλεια σκουλαρικάκια! Τελικά θα την κάνεις την πινάτα? Θέλω φωτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημέρα και καλως σε βρίσκω,τα κουμπιά είναι ένα υλικό που χρησιμοποιώ και αγαπώ, δεν είχα σκεφτεί ποτέ μια τέτοια εχδοχή! μπράβο εξαιρετική ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι κάνεις παιδάκι μου ; γιατι τέτοια αποχή εφυγες .... χάθηκες.. και γύρισες με τις όμορφες σκουλαρικοκατασκευές και φιογκάκια!!!όταν ήμουν στην ηλικία σου μετέτρεπα τα κουμπιά σε σκουλαρίκια ..... και το διασκέαζα αρκετά!!!Καλή σου συνέχεια και πολλές εμπνεύσεις!!!Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα!!!Τι πανέμορφα σκουλαρίκια?!Μόλις βρήκα το blog σου και μου άρεσε πολύ!!!Πάω να γίνε μέλος!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή