13 Αυγ 2012

Σαγιονάρα redo


    Σαγιονάρα στα γιαπωνέζικα σημαίνει "αντίο. Η λέξη έγινε γνωστή στη Δύση όταν το ομώνυμο μυθιστόρημα του James Albert Michener μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Ένας Αμερικάνος πιλότος (Μάρλο Μπράντο) ερωτεύεται μια γιαπωνέζα, την οποία όμως στο τέλος εγκαταλείπει, εξού και ο δακρύβρεχτος τίτλος. Οι γιαπωνέζοι ηθοποιοί στην ταινία φορούσανε τα παραδοσιακά τους υποδήματα (τα τσόκαρα με τη διχάλα), τα οποία εμείς οι Έλληνες θα ονομάσουμε σαγιονάρες. Τα εν λόγω υποδήματα έκτοτε σημειώνουν μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Δύση. Η λέξη όμως παρέμεινε κυρίως στην Ελλάδα, αφού οι αγγλόφωνοι τα ονομάζουν flip flops, οι γαλλόφωνοι tong και οι ιταλόφωνοι infradito  (πηγή)



Οι συγκεκριμένες σαγιονάρες υπάρχουν στην παπουτσοθήκη μου τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Είναι κινέζικες, πάμφθηνες και δεν έχουν πάθει τίποτα. Κυρίως γιατί λόγω της τιμής τους πήρα ακόμα ένα ζευγάρι σε ασημένιο χρώμα, που τελικά φόρεσα περισσότερο....Ήρθε η ώρα τους να ανανεωθούν με δυο υφασμάτινα τριαντάφυλλα, που είχαν ξεμείνει από τη γαμήλια διακόσμηση του σπιτιού, ασορτί κλωστή, βελόνα και ψαλίδι...και λίγη θερμοκόλλα.




Τα αρχικά τριαντάφυλλα ήταν πολύ μεγάλα για αυτό αφού έβγαλα τα κοτσάνια τους έκοψα τα πέταλα από τη βάση τους (βλέπε φώτο νο1) και τα έραψα ξανά μεταξύ τους. Τις δυο τελευταίες στρώσεις δεν τις χρησιμοποίησα γιατί ήταν τεράστιες (βλέπε φωτο νο2). Με αυτόν τον τρόπο τα λουλούδια μου έγιναν κατά πολύ μικρότερα. 



φώτο νο 1

φωτο νο 2

Τα έραψα στις σαγιονάρες μου και είμαι έτοιμη να πω αντίο, sayonara, bye bye, ciao στη κακή διάθεση και την έλλειψη δημιουργικότητας που δεν έλεγε να με αφήσει όλο αυτό το διάστημα....


   
Μείνετε συντονισμένοι έρχεται και άλλη ανάρτηση...
Φιλιά
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!!!



8 σχόλια:

  1. Νικη πολυ ωραια η ιδεα σου!Καλα να περνας!Φιλια Αναστασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κοριτσι πολυ πολυ ομορφες..τελοια εκλογη..να σαι καλα..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ομορφη ιδεα!!! Μπραβο Αντρια μου!!! Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΤΕ , ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ!!!!
    ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΙΚΟΥΛΑ ΜΟΥ;
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΤΩΡΑ!!!!!
    ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΟΙ ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ ΣΟΥ!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νίκη μου τις σαγιονάρες σου τις έκανες πολύ πιο όμορφες.
    Εύχομαι να είσαι καλά και να χαίρεσαι το καλοκαίρι.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ όμορφες οι σαγιονάρες σου.Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τρέχω αμέσως να πάρω 2 όμορφες οκονομικές μπουτονιέρες για να ανανεώσω και τις δικές μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή