25 Ιουλ 2011

Πως περάσαμε στη βάπτιση και πως να ανανεώσετε το παλιό σας τσαντάκι!

Η βάφτιση έγινε, όλα πήγαν καλά, ο Δημήτρης ήταν πραγματικός κύριος, έκλαψε ελάχιστα...   Ο Νικόλας από την άλλη όταν δεν αγκάλιαζε όποιο κοριτσάκι έβρισκε μπροστά του σκούπιζε όλη την εκκλησία με το άσπρο του παντελόνι αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να το πάρω απόφαση...εγώ και το πλυντήριο πλέον θα είμαστε αυτοκόλλητοι!
Η εκκλησία που έγινε η βάφτιση  είναι η Κοσμοσώτηρα  Θεοτόκος Φερρών. Βρίσκεται σε ένα λοφίσκο της κάποτε βυζαντινής κωμοπόλεως Βήρας, σημ.Φέρρες.

Είναι ένας βυζαντινός Ναός του 12ου αιώνος αφιερωμένος στην Παναγία την Κοσμοσώτηρα. Ιδρύθηκε από τον σεβαστοκράτορα Ισαάκιο Κομνηνό το 1151/52 και ήταν μια μικρογραφία της Αγίας Σοφιάς. Στις μέρες μας από όλο το συγκρότημα των οικοδομημάτων της Μονής σώζεται μόνο ο Ναός της Κοσμοσώτηρας, τμήμα των τειχών και των πύργων. Είναι ένα αξιοθέατο που αν ταξιδέψετε στις Φέρρες δεν πρέπει να παραλείψετε να το επισκεφτείτε.

Αφού σας έδειξα τα καλούδια που έκανα για το μυστήριο, ήρθε η ώρα να σας δείξω τι έκανα και για την αφεντιά μου.;))))))))))))))))))


Στην Ηρακλίτσα Καβάλας υπάρχει μια αποθήκη της arte maxima....με τιμές εννοείται πιο λογικές από αυτές που ισχύουν στην αγορά. Σε μια πρόσφατη εξόρμηση μου βρήκα ένα ιβουαρ ταφταδένιο φόρεμα σε στενή γραμμή...ήταν πολύ απλό και κλασσικό...παραδίπλα του υπήρχε και μια παντελόνα στο ίδιο ύφασμα. Με 30 Ευρώ συνολικά (20 το φόρεμα, 10 το παντελόνι) και με λίγη βοήθεια από την μανούλα μετέτρεψα ένα πολύ απλό φόρεμα σε τελευταία λέξη της μόδας ...

Φορεμένο είναι ακόμα πιο ωραίο...

Από την παντελόνα που χρησιμοποιήσαμε για να κάνουμε τα βολάν περίσσεψε λίγο ύφασμα και αποφάσισα να ντύσω ένα παλιό τσαντάκι-φάκελο που είχα...για να είναι ασορτί...ο τρόπος είναι πολύ απλός αλλά θέλει υπομονή.
Χρησιμοποιώντας την βάση ενός ποτηριού (ανάλογα πόσο μεγάλα τα θέλετε τα πέταλα των λουλουδιών για βάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από σφηνοπότηρο μέχρι ποτήρι για κονιάκ!) μαρκάρετε το ύφασμα και το κόβεται πολλούς (μα πάρα πολλούς ) κύκλους. Θα σας βοηθήσει να διπλώσετε το ύφασμα αρκετές φορές για να κόβετε πολλούς κύκλους με τη μια. Δεν είναι ανάγκη να είναι τέλειοι (ούτε και τα πέταλα από τα λουλούδια είναι). Αφού λοιπόν κόψετε τους κύκλους, περάστε και μια κλωστή στη βελόνα στο ίδιο χρώμα με το ύφασμα (φροντίστε να είναι διπλή και κάντε διπλό κόμπο στην ακρή)

Διπλώστε τον κύκλο στην μέση....


και μετά ξαναδιπλώστε τον
Περάστε την βελόνα απο την βάση του λουλουδιού
Κάντε πολλές τέτοιες σειρές -γιρλάντες και μετά κολλήστε τα λουλουδάκια ένα ένα με θερμοκόλλα. Αν η τσάντα σας είναι υφασμάτινη μπορείτε και να τα ράψετε αντί για να τα κολλήσετε. Το αποτέλεσμα είναι αυτό....



Για την περίσταση επίσης έφτιαξα και αυτό το μακρύ (πολύ μακρύ) κολιέ από μαργαριταρια του γλυκού νερού, κρυστάλλινες πέτρες, swarovski, φυσικά πετρώματα, που δένει με ένα φιόγκο από γκρο ιβουάρ κορδέλα. Ενώ δεν είμαι και πολύ των κοσμικών εκδηλώσεων και ενδυμάτων μέσα στην 100% made by me φορεσιά μου αισθανομουν πολύ καλά...




Σήμερα ξεκινάω να φτιάξω την πινιάτα ψάρι για τα γενέθλια του φίλου μας Αλέξανδρου.
Καλό απόγευμα και όπως πάντα
Πολλά φιλιά!

9 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Andria το τσαντάκι έγινε φοβερό και αντάξιο της περίστασης!!! Μπράβο!!! Να σας ζήσει φυσικά ο νεοφώτιστος και η επιλογή της εκλησσίας... Ιστορική!!!! Καλό απογευμά και απο εμένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά εεε,το έκανες φοβερό το τσαντάκι!!!
    Μπράβο!
    Να ζήσει το μικρούλι!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σας ζήσει!!Η τσάντα έγινε καταπληκτική αλλά και το κολιέ δεν πάει πίσω!!Κούκλα θα ήταν η μαμά του νεοφώτιστου!!Φιλιά κι από μένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σας ζήσει ο μικρούλης! πολύ όμορφο το τσαντάκι και ακόμα πιο όμορφο το κολιέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ!!!!!!!!!!!!!
    ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΤΣΑΝΤΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΙΕ!!!!!!!!!!!!!
    ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΦΟΡΕΜΕΝΑ ΘΑ ΤΑ ΖΗΛΕΥΑΝ ΜΟΔΙΣΤΡΟΙ ΚΑΙ ΜΟΔΙΣΤΡΟΙ!!!!!!!!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά έχω μείνει άφωνη με το τσαντάκι!!!! Μπράβο!!! Πανέμορφο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί δε μας έβαλες μια φωτογραφία να σε καμαρώσουμε κι εσένα να φοράς όλα τα καλούδια που ετοίμασες;;
    Κοριτσάκι μου ένα πολύ μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!!
    Ολα είναι άψογα φτιαγμένα και πολύ κομψα! Τι να πρωτοθαυμάσω; Την τόλμη σου να επέμβεις στο φόρεμα, την απίστευτη μεταμόρφωση στο τσαντάκι,ή μήπως τα μοναδικά κοσμήματα; Τελευταία ανακατεύομαι κι εγώ με χάντρες και κοσμήματα και μου άρεσε τόσο ο συνδυασμός! Είναι αυτό ακριβώς που μου αρέσει: απλό,κομψό και ιδιαίτερο στυλ!
    Να σας ζήσει ο νεοφώτιστος!
    Στέλνω φιλάκια στη νονά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κορίτσια ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια...πάντα με κάνετε να αισθάνομαι ξεχωριστή! όσο γιατί δεν έβαλα και φωτογραφία μου;;;; Αγαπημένη συνονόματη η μπαταρία της φωτογραφικής μου με πρόδωσε αφού έβγαλε μόλις δυο φωτογραφίες του Νικόλα με τους παππούδες του...γκρρρρρρρρρρρρρρρρ....τώρα περιμένω αυτές του φωτογράφου. Αν έχει καμία της προκοπής (γιατί από φωτογένεια σκίζω) θα την ανεβάσω ΠΑΡΑΥΤΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πολυ καλη δουλεια σε ολα...!!μπραβο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή