26 Ιουν 2014

Προηγούμενης ανάρτησης συνέχεια!

Αύριο θα είναι η τελευταία μέρα που ο Νικόλας θα πάει στον παιδικό σταθμό! Από το Σεπτέμβριο θα είναι και επίσημα "νηπιάκι" και  η συγκίνηση της μάνας, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι τεράστια! Ένας κύκλος κλείνει για τον μικρό μου και αυτό για μένα προσωπικά αποτελεί πάντα μια καλή αφορμή για γιορτή !!!! Συνεννοήθηκα με τις δασκάλες της τάξης και έτσι αύριο ο Νικόλας και οι συμμαθητές του θα αντιμετωπίσουν το καπέλο αποφοίτησης-πινιάτα και θα βγουν φωτογραφίες σχεδόν μασκαρεμένοι! Και αν δεν καταλάβατε μέχρι τώρα τι εννοώ ακολουθήστε με!

Καπέλο αποφοίτησης γεμάτο με καραμέλες, γκοφρέτες και σοκολάτες έχετε ξαναδεί;;;;  Μέσα του έβαλα  1 σακούλα μεγάλη από ζελεδάκια, 20 μικρά ντέρμπυ, 30 μικρές γκοφρέτες και 20 σοκολατίτσες. Ελπίζω (εύχομαι, προσεύχομαι) μόλις τραβήξουν με δύναμη τα σχοινιά που κρέμονται από το χαρτονένιο πάτο του να τους έρθουν όλα τα παραπάνω στα κεφάλια τους!!!!




Στη συνέχεια εκτύπωσα σε χαρτόνι καπέλα αποφοίτησης και διάφορα άλλα μέσα μεταμφίεσης για να βγουν φωτογραφίες μασκαρεμένοι! Ο Νικόλας ενθουσιάστηκε με τα μουστάκια, τα γυαλιά, τις γραβάτες και τα παπιγιόν....Στον παιδικό δήλωσε ότι η μαμά του θα φέρει το παιχνίδι "ρούχα σε ξυλάκι"! 



Και για το τέλος έβαψα δυο καμβάδες με μπογιά για μαυροπίνακα! Θα μπορούν να βγάλουν φωτογραφία
είτε δείχνοντας ποιος είναι ο αγαπημένος τους φίλος


είτε δείχνοντας τη σχολική χρονιά !


Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και παγωτό ε, δε θέλουν και πολλά τα παιδιά για να χαρούν!

25 Ιουν 2014

Ιδέες για αποχαιρετιστήριο πάρτι στον παιδικό σταθμό

Γράφοντας τον πιο πάνω τίτλο συνειδητοποίησα ότι τελικά αυτή η ανάρτηση μπορεί να μην απευθύνεται μόνο σε παιδιά αλλά και σε εφήβους ή ακόμα και φοιτητές! Η αποφοίτηση από όποια εκπαιδευτική βαθμίδα και αν είναι, έχει πάντα χαρά και γέλιο, συγκίνηση και δάκρυα, αγωνία για το Σεπτέμβρη που έρχεται! Προς το παρόν όμως με τις ιδέες που θα βρήκα στο διαδίκτυο τα συναισθήματα που θα υπερισχύσουν είναι η χαρά και ο ενθουσιασμός!

Τι πάρτι θα ήταν χωρίς την κλασσική πινιάτα;;;;; Εδώ σε δυο εκδοχές
Όποια και αν διαλέξετε θα κλέψει την παράσταση και θα ενθουσιάσει!




Ένας επαγγελματικός φωτογραφικός θάλαμος είμαι σίγουρη ότι  κοστίζει αρκετά χρήματα. Εσείς όμως με χαρτόνια και ψαλίδια μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας χωρίς πολλά έξοδα.



Σε αυτό το site θα βρείτε δωρεάν διάφορα πατρόν (όπως καπέλα αποφοίτησης, γυαλιά, μουστάκια, παπιγιόν κ.α.). Κατεβάστε, εκτυπώστε σε χαρτόνι και "εμπρός καλά μου ψαλίδια"!!!
Αν πάλι δεν είστε οπαδός του photobooth μπορείτε να στήσετε τα μικρά μπροστά από το μαυροπίνακα, με ένα χαρτί/κορνίζα που θα γράφει τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν!



Μια τούρτα πάντα συνοδεύεται από επιφωνήματα και χειροκροτήματα, πόσο μάλλον αν επάνω της υπάρχουν όλοι οι μαθητές της τάξης! Μαζί με τη δασκάλα τους εννοείται!!!!



Με ένα πλαστικό πιάτο, ένα χαρτόνι και νήμα μπορείτε να δημιουργήσετε καπέλα αποφοίτησης εύκολα και οικονομικά! Φανταστείτε τι έχει να γίνει τι στιγμή που θα τα πετάξουν στον αέρα όλα μαζί!!!!!



Τέλος, δεν εννοείται τελετή λήξης του σχολικού έτους  χωρίς  απολυτήριο! Αντί για βαθμούς και διαγωγή "κοσμιοτάτη" θα γράφει το όνομα του παιδικού, το αγαπημένο του χρώμα/φαγητό/παιχνίδι/απασχόληση/φίλο!!!


Τι λέτε λοιπόν; Έτοιμες για ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι που τα μικρά θα θυμούνται για καιρό;;;;