30 Απρ 2014

Do it Σαν-el...


     Παρόλο που το fashion icon, Τζάκι Κένεντι, είχε πει "Τα μαργαριτάρια ταιριάζουν σε κάθε περίσταση" οι περισσότερες από εμάς τα έχουμε  συνδυάσει με γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας και με επίσημες εκδηλώσεις. Όταν όμως το "μαγικό χεράκι" του Καρλ Λαγκερφερντ τα ενσωμάτωσε στην επίδειξη του οίκου Chanel για την άνοιξη 2013  αποδείχθηκε  ότι  αυτοί οι πολύτιμοι λίθοι πράγματι μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες της ημέρας και από όλες τις ηλικίες. 


Οι πέρλες είτε δεμένες σε υπερμεγέθη κολιέ είτε σαν διακοσμητικά στοιχεία σε αξεσουάρ μαλλιών  είναι βέβαιο ότι θα κάνουν αίσθηση και αυτήν την χρονιά!  Και δε χρειάζεται να είναι Chanel (το οποίο για την ιστορία κοστίζει μόλις 155 Ευρώ), για να αποκτήσει το χαλαρό σας σινιόν μοναδικό στυλ.


Παρακάτω θα δείτε  πως με απλά και γρήγορα βήματα μπορείτε να  φτιάξετε κάτι αντίστοιχο χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία
Θα χρειαστείτε
λαστιχάκια (γιατί ένα δεν είναι ποτέ αρκετό)
πέρλες σε XL μέγεθος
γράνες
ροδέλες  ή κρυσταλλάκια
κρικάκια
και τις πένσες σας



       Κάντε το όπως η Σανέλ και να είστε σίγουρες ότι ταιριάζουν με όλα!



27 Απρ 2014

Spring has sprung...

...ή αλλιώς η άνοιξη είναι εδώ! Και μπορεί τώρα που σας γράφω να έχουν ανοίξει οι ουρανοί αλλά το Σάββατο το πρωί είχε μια τέτοια λιακάδα, που μου άνοιξε η διάθεση και αντί να καθαρίσω το σπίτι (όπως όφειλα)...έπιασα τα εργαλεία μου...ξέρετε εσείς στεφάνια από κλαδιά , λουλούδια, δαντέλα, κορδέλες, πέρλες....



     Ήθελα εδώ και καιρό να χρησιμοποιήσω τα υφασμάτινα- με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένα (αρραβώνας, γάμος)- τριαντάφυλλα, και αυτή ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία. Στεφάνια από κλαδιά, πάντα φροντίζω να υπάρχουν στο σπίτι, ας είναι καλά ο κήπος της γειτόνισσας.  Ανάμεσα στα λουλούδια  "τρύπωσαν" πέρλες. 


Μια ροζ κορδέλα δεμένη χιαστή και ένας φιόγκος δαντελένιος ....
 το στεφανάκι μου ήταν σχεδόν έτοιμο



Στην αρχή το στόλισα με το πουλάκι αλλά κάτι δε μου άρεσε! Ψάχνοντας στα κουτιά μου ανακάλυψα αυτές τις πεταλούδες (αγορασμένες από γνωστό παιχνιδομάγαζο πριν χρόνια) και νομίζω ότι του πήγαν κουτί!



Ήδη βρήκε τη θέση του πάνω από το τζάκι


 Καλή ανοιξιάτικη εβδομάδα να έχουμε από άκρη σ' άκρη της Ελλάδας μας!

24 Απρ 2014

Πομ πομ ή πομ πον? Ιδού η απορία...

      Μικρές χαριτωμένες φουντωτές μπαλίτσες μου έχουν κλέψει τα μυαλά...η αρχή έγινε με το  καφτάνι της Ζυγούλη...Δυο χρόνια μετά  ξεπροβάλλουν σε φουλάρια, παρεό, κολιέ και βραχιόλια και προσφάτως σε παπούτσια και παντελόνια! Πάνε με όλα και δίνουν στην εικόνα σας την απαραίτητη τσαχπινιά!


   Με απασχολεί καιρό όμως τώρα το ερώτημα "Πομ πομ ή πομ πον;"
  

http://honestlywtf.com/diy/diy-pom-poms/

     Σύμφωνα με τη wikipedia "Πομ πομ (ή πομ πον, ή πομπομ ή πομπον) είναι μια φουντωτή διακοσμητική μπαλίτσα, την οποία κάποιος μπορεί να κατασκευάσει σε πολλά χρώματα, μεγέθη με διάφορα υλικά όπως μαλλί, βαμβακερό νήμα, χαρτί, πλαστικό ακόμα και φτερά. Τα πομπομ τα κουνάνε οι τσιρλιντερς και οι θεατές κατά τη διάρκεια διάφορων αγωνισμάτων. Μικρές διακοσμητικές μπαλίτσες που εφάπτονται στα ρούχα μπορείτε να τις βρείτε και σαν   torries  ή bubbles....Η λέξη πομ πον προέρχεται από τη γαλλική λέξη Pompon που αναφέρεται σε μικρές διακοσμητικές μπάλες από ύφασμα ή φτερά...."
      Το συμπέρασμα μου είναι το εξής : όπως και να τα πείτε, όπως και να τα φορέσετε είναι αξιολάτρευτα!!!!

       Για περισσότερες ιδέες πατήστε στον πίνακα που έχω δημιουργήσει στο pinterest!!!! Είμαι σίγουρη ότι θα σας ξετρελάνουν το ίδιο!

15 Απρ 2014

Χάρτινα φαναράκια-DIY

   Αν έχετε χαρτόνι στο σπίτι και διάφορα άλλα είδη χειροτεχνίας μια καλή ευκαιρία για ένα δημιουργικό απόγευμα είναι να ετοιμάσετε χάρτινα φαναράκια για την Ανάσταση. Με αυτόν τον τρόπο θα  μεταφέρετε το Άγιο Φως από την εκκλησία στο σπίτι, χωρίς φόβο ότι θα σας σβήσει ή ότι θα λερωθείτε.Επιπλέον μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν διακοσμητικό στοιχείο στο τραπέζι του Μεγάλου Σαββάτου!
   Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά πατρόν για φαναράκια (paper latern pattern, paper latern template, diy paper lattern). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε αυτό που σας αρέσει και να το εκτυπώσετε. Αν η διάσταση του πατρόν είναι μικρή, μπορεί να τη μεγεθύνετε σε κάποιο φωτοτυπάδικο.

Αυτά είναι τα τρία πρώτα και έπεται συνέχεια


    Για το Βασίλη, προτίμησα καφέ χαρτόνι, που με τη βοήθεια ενός περφορατέρ το έκοψα στις δυο πλευρές. Αν δεν έχετε περφορατέρ μην ανησυχείτε, και ο χαρτοκόπτης θα κάνει μια χαρά δουλειά. Στο σημείο που έμεινε κενό κόλλησα ρυζόχαρτο. Στη βάση στερέωσα ένα ρεσώ με κόλλα διπλής όψης. Το μπλε χαρτί αφής περιέχει σοκολατένιες λιχουδιές!!!


Για τη μικρή Μαρία προτίμησα καρώ χαρτόνι, στο οποίο κόλλησα δαντελίτσα και μια πεταλούδα.


Και τέλος το φαναράκι του Δημήτρη! Μη ξεχάσετε να κάνετε τρύπες στις δυο πλαϊνές πλευρές για να περάσετε την κορδέλα/σπάγγο/σύρμα.



Και όση ώρα εγώ ασχολούμουν με τα φαναράκια, δίπλα μου είχα άξιο βοηθό! Διάλεξε μόνος του  χαρτόνι για το φαναράκι του και το ζωγράφισε! Μόνο που δεν υπολογίσαμε καλά και το όνομα του το έγραψε ολίγον τι ανάποδα! 

 Και τώρα με συγχωρείτε πρέπει να πάω να συμμαζέψω το χάλι, ε, το τραπεζάκι του σαλονιού εννοώ!


 ΣΗΜΕΙΩΣΗ :  τα παιδιά κρατούν το φαναράκι πάντα με την επίβλεψη ενός ενήλικα και 
 ποτέ δεν αφήνουμε κερί να καίει χωρίς να είμαστε και εμείς εκεί!!!

13 Απρ 2014

    Ουάου, πέρασαν τόσοι μήνες που δεν πάτησα το ποδαράκι μου από εδώ, που μέχρι και ο blogger είχε το θράσος να ζητήσει password! Έτσι είναι, μάτια που δε βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται! Μια ανάσα κυριολεκτικά πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, πέρασα να σας δώσω τις ευχές μου και να σας δείξω τις  λαμπάδες για τα βαπτιστήρια μου....

     Οι λαμπάδες, αν έχεις  την πετριά τη δικιά μου, είναι μεγάλος πονοκέφαλος. Οι πρώτες χρονιές είναι η χαρά της "θέλω να περνάνε όλα από τα χεράκια μου" και της "το χειροποίητο είναι μοναδικό" και της "αν δε φτιάξω εγώ τη λαμπάδα για το καμάρι μου ποιος θα τη φτιάξει;;;;". Εκεί κάπου στα τέσσερα όμως ξεκινάει το βάσανο. Τα θέματα αρχίζουν και εξαντλούνται (και αν πρόκειται για αγοράκι ακόμα χειρότερα) και στα κακόμοιρα τα παιδάκια έχει γίνει τέτοια πλύση εγκεφάλου από τις διαφημίσεις που το βλέμμα  μέσα στο παράπονο "εγώ ήθελα τη λαμπάδα με την Barbie " δε θα το γλιτώσεις...Θα μου πείτε "τόσο ωραίες λαμπάδες κυκλοφορούν στην αγορά, βγες και αγόρασε". Το έκανα και αυτό, το Πάσχα που ήμουν έγκυος στο Νικόλα και όλα μου μύριζαν, όλα μου έφταιγαν. Δεν ξέρω αν ήταν οι ορμόνες της εγκυμοσύνης αλλά εκείνες τις λαμπάδες (εγώ προσωπικά) δεν τις χάρηκα καθόλου. Και από τότε κάθε χρόνο τέτοια εποχή "σπάω" το κεφάλι μου να κάνω λαμπάδες που θα τους αρέσουν, για να μην μου τις "σπάσουν" στο κεφάλι!!!!

    Το καλό είναι ότι πλέον ακόμα και στην αγορά της Κομοτηνής, κυκλοφορούν όμορφα κεριά, σε διάφορα σχήματα, χρώματα και αρώματα. Μόλις λοιπόν εντόπισα σε βιβλιοπωλείο της πόλης αυτά τα υπέροχα μοσχοβολιστά κεριά, δεν έχασα χρόνο....



      Για την Κική, προτίμησα κερί στο χρώμα της λεβάντας και το στόλισα με στεφανάκι, που πρέπει να σας πω ότι το έφτιαξα από την αρχή μέχρι το τέλος μόνη μου! Η βάση του είναι χοντρό σύρμα, στο οποίο πέρασα χοντρό καουτσούκ (αυτό που χρησιμοποιούμε για τα βραχιόλια) και το έντυσα με καρώ κορδέλα και δαντέλα! Μετά την Ανάσταση μπορεί να το κρεμάσει στο δωμάτιο της!




     Για τον μικρό της παρέας, τον Δημήτρη, μια καστανιέτα μελισσούλα θα "ταράξει" ευχάριστα τους παρευρισκομένους στη θεία λειτουργία. Βασική προϋπόθεση είναι ο μόλις τριών ετών, Δημήτρης να μην έχει κοιμηθεί!



    Και για το Βασίλη, που είναι δέκα,  κάτι που σίγουρα θα του "ταράξει" τα νεύρα μέχρι να το καταφέρει.Ο κύβος του Ρούμπικ σε μπρελόκ! Κάποτε είχα περάσει ατελείωτες ώρες προσπαθώντας να φέρω όλα τα χρώματα σε μια μεριά. Τώρα πλέον υπάρχουν βιντεάκια στο youtube που σου δείχνουν ακριβώς τα βήματα!


     Και μια εξαιρετική ιδέα που βρήκα στο "Σουλουπωσε το" Πασχαλινά καλαθάκια από ύφασμα. Τα δυο πρώτα που έφτιαξα στεγνώνουν ήδη μπροστά από το τζάκι! 
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!