16 Αυγ 2012

DIY-Φάκελοι από λινάτσα χωρίς ράψιμο


   Το έχω γράψει εδώ και εδώ αλλά δε θα βαρεθώ να λέω ότι η λινάτσα είναι το νέο υλικό που λατρεύω να χρησιμοποιώ...σήμερα θα σας δείξω τους φακέλους από λινάτσα που έφτιαξα για να προσφέρω τα δώρα μου στις Μαρίες, Δέσποινες και Παναγιώτες που γιόρταζαν χτες....Αν σας άρεσαν το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λινάτσα, θερμοκόλλα και μπόλικη φαντασία...

   Έκοψα τη λινάτσα στο μέγεθος που ήθελα να γίνει ο φάκελος μου. Έκανα μια τσάκιση εκεί που  υπολόγισα ότι θα είναι  το κάτω μέρος του φακέλου (σε αυτό το σημείο καλό θα ήταν να πατήσετε την τσάκιση με ζεστό σίδερο )

    Η λινάτσα μπορεί να ξεφτίσει σε ορισμένα σημεία...προσωπικά δεν με πείραξε καθόλου...φρόντισα να είναι ομοιόμορφα ξεφτισμένη και το τελικό αποτέλεσμα μου άρεσε.



    Στη συνέχεια με θερμοκόλλα και προσοχή (τα έχουμε πει...ΚΑΙΕΙ) κόλλησα τις δυο πλαϊνες πλευρές
  

   Έκανα μια ακόμα τσάκιση για να σχηματιστεί η "πορτούλα" (πατήστε την και αυτή με ζεστό σίδερο)  και ο φάκελος μου ήταν σχεδόν έτοιμος.

   Η διακόσμηση του φακέλου από εδώ και πέρα είναι θέμα φαντασίας...της δική σας φαντασίας και του δικού σας γούστου. Εγώ έχω διακοσμήσει τους δικούς μου  με δαντέλα, κοχύλια, χάντρες, κουμπιά, κορδέλες, υφασμάτινα λουλούδια.  Μπορείτε ακόμα να τους βάψετε και να κάνετε decoupage (όπως μου είπε η Ρένα) αλλά και να κεντήσετε πάνω τους διάφορα. Οι συνδυασμοί είναι άπειροι...








    Ελπίζω να σας άρεσαν...και οι φάκελοι και τα κοσμήματα μου :)))....Αύριο ξεκινάνε επισήμως οι διακοπές των 2/3 της οικογένειας (ο πάτερ φαμίλιας φέτος δεν θα δώσει στον εαυτό του άδεια)...ο Ιούλιος και ο Αύγουστος δεν ήταν πολύ καλοί μήνες...αυτό φάνηκε και από τη συχνότητα των αναρτήσεων μου...ελπίζω το διάλειμμα που θα κάνω από τη ρουτίνα να είναι άκρως αναζωογονητικό!!!! Το χρειάζομαι γιατί ο χειμώνας που θα ακολουθήσει προβλέπεται βαρύς!!!
Στείλτε μπόλικη θετική σκέψη και ενέργεια!!!!
Φιλιά σε όλες...

13 Αυγ 2012

Σαγιονάρα redo


    Σαγιονάρα στα γιαπωνέζικα σημαίνει "αντίο. Η λέξη έγινε γνωστή στη Δύση όταν το ομώνυμο μυθιστόρημα του James Albert Michener μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Ένας Αμερικάνος πιλότος (Μάρλο Μπράντο) ερωτεύεται μια γιαπωνέζα, την οποία όμως στο τέλος εγκαταλείπει, εξού και ο δακρύβρεχτος τίτλος. Οι γιαπωνέζοι ηθοποιοί στην ταινία φορούσανε τα παραδοσιακά τους υποδήματα (τα τσόκαρα με τη διχάλα), τα οποία εμείς οι Έλληνες θα ονομάσουμε σαγιονάρες. Τα εν λόγω υποδήματα έκτοτε σημειώνουν μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Δύση. Η λέξη όμως παρέμεινε κυρίως στην Ελλάδα, αφού οι αγγλόφωνοι τα ονομάζουν flip flops, οι γαλλόφωνοι tong και οι ιταλόφωνοι infradito  (πηγή)



Οι συγκεκριμένες σαγιονάρες υπάρχουν στην παπουτσοθήκη μου τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Είναι κινέζικες, πάμφθηνες και δεν έχουν πάθει τίποτα. Κυρίως γιατί λόγω της τιμής τους πήρα ακόμα ένα ζευγάρι σε ασημένιο χρώμα, που τελικά φόρεσα περισσότερο....Ήρθε η ώρα τους να ανανεωθούν με δυο υφασμάτινα τριαντάφυλλα, που είχαν ξεμείνει από τη γαμήλια διακόσμηση του σπιτιού, ασορτί κλωστή, βελόνα και ψαλίδι...και λίγη θερμοκόλλα.




Τα αρχικά τριαντάφυλλα ήταν πολύ μεγάλα για αυτό αφού έβγαλα τα κοτσάνια τους έκοψα τα πέταλα από τη βάση τους (βλέπε φώτο νο1) και τα έραψα ξανά μεταξύ τους. Τις δυο τελευταίες στρώσεις δεν τις χρησιμοποίησα γιατί ήταν τεράστιες (βλέπε φωτο νο2). Με αυτόν τον τρόπο τα λουλούδια μου έγιναν κατά πολύ μικρότερα. 



φώτο νο 1

φωτο νο 2

Τα έραψα στις σαγιονάρες μου και είμαι έτοιμη να πω αντίο, sayonara, bye bye, ciao στη κακή διάθεση και την έλλειψη δημιουργικότητας που δεν έλεγε να με αφήσει όλο αυτό το διάστημα....


   
Μείνετε συντονισμένοι έρχεται και άλλη ανάρτηση...
Φιλιά
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!!!